Welkom op de assistentiepagina voor gebruikers van Jobrapido

FAQ - Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de vragen die het vaakst worden gesteld door onze gebruikers. Deze pagina is bedoeld om je alle informatie te geven die je nodig hebt om het zoeken naar werk makkelijker en efficiënter voor je te maken.

Waarom is Jobrapido nuttig bij het zoeken naar werk? Wat is Jobrapido?

Jobrapido verzamelt alle vacatures die op verschillende jobboards die banen aanbieden en bedrijfssites zijn gepubliceerd, zodat je ze direct kunt bekijken via de website of de Mobile App, die beschikbaar is voor iOS en Android.

De vacatures op de verschillende websites die banen aanbieden, kunnen gemakkelijk worden geraadpleegd en je kunt eenvoudig op de hoogte blijven van de nieuwste carrièremogelijkheden. Met Jobrapido kan je:

• Vacatures zoeken op trefwoord en op locatie
• Vacatures rangschikken op relevantie of op publicatiedatum
• Via e-mail of meldingen op je smartphone op de hoogte worden gehouden van nieuwe beschikbare vacatures op basis van jouw zoekcriteria

Van welke diensten kan ik gebruik maken?

Jobrapido helpt je tijd te besparen en het zoeken naar werk efficiënter voor je te maken dankzij:

Meldingen via e-mail: na je inschrijving informeert Jobrapido je over nieuwe vacatures die bij jouw zoekcriteria en je profiel passen
Meldingen via de Mobile App: nadat je de app hebt gedownload, houdt Jobrapido je op de hoogte als er nieuwe vacatures beschikbaar zijn die bij jouw zoekopdrachten passen
Facebook-pagina van Jobrapido: hier publiceert Jobrapido regelmatig tips voor het zoeken naar werk en professionele tips.

Hoe kan ik mijn profiel op Jobrapido wijzigen of verwijderen? Waar vind ik mijn Jobrapido-profiel?

Om een profiel op Jobrapido aan te maken, moet je je inschrijven op onze dienst in het gedeelte “Inschrijven” in de rechter bovenhoek van de website. Nadat je je hebt geregistreerd, kan je op je profiel inloggen in het gedeelte “Inloggen”“ in de rechter bovenhoek van de website, door je e-mailadres en je wachtwoord in te voeren of door op de Job Alerts te klikken die wij je sturen via e-mail

Nu kan je op het pictogram van het profiel in de rechter bovenhoek van de website (desktopversie) of op het "Menu" (mobiele versie) klikken of op het "profielgedeelte" op de balk onderaan de Mobile App om naar de volgende gedeelten te gaan:

• “MIJN PROFIEL”
• “MIJN ZOEKOPDRACHTEN”
• “MIJN FAVORIETE VACATURES”

Hoe moet ik “MIJN PROFIEL” gebruiken?

Hier kan je je naam en achternaam toevoegen en kan je je wachtwoord veranderen, als je er al een hebt ingesteld.

Hoe moet ik “MIJN ZOEKOPDRACHTEN” gebruiken?

Hier kan je je zoekcriteria voor het veld “Wat?”, voor het veld “Waar?” en voor de afstand, als die van toepassing is toevoegen, verwijderen of wijzigen.

Hoe moet ik “MIJN FAVORIETE VACATURES” gebruiken?

Alle vacatures die je hebt opgeslagen en waarin je bent geïnteresseerd of waarop je later wilt solliciteren, worden in dit gedeelte verzameld. De vacatures die je hebt opgeslagen, kunnen ook op elk gewenst moment eenvoudig worden verwijderd.

Hoe kan ik mijn e-mailadres verwijderen of veranderen?

Verwijderen kan door op de link “Annuleer de Job Alert” te klikken die onderaan iedere Job Alert staat die we je sturen, of je kunt in het uitklapmenu dat op deze pagina staat de optie “Annuleer de Job Alert” selecteren en de instructies volgen.

E-mailadres veranderen kan alleen door de gebruiker worden uitgevoerd, om privacyredenen. Volg hiervoor deze instructies:
1) schrijf je in op Jobrapido met je nieuwe e-mailadres
2) annuleer de inschrijving van je oude e-mailadres

De meldingen uitschakelen: hier vind je de route voor het uitschakelen van de meldingen op je smartphone.
Voor iOS: ga op je iPhone naar Instellingen, Meldingen, klik op "Jobrapido" en schakel de meldingen uit
Voor Android: ga op je smartphone naar Instellingen, Meldingen, klik op "Jobrapido" en schakel de meldingen uit

Hoe kan ik solliciteren op een vacature? Hoe kan ik mijn sollicitatie sturen?

Jobrapido is een zoekmachine voor vacatures en verzamelt daarom alle vacatures op één website. Als je op een vacature klikt die je op Jobrapido hebt gevonden, wordt deze geopend op de oorspronkelijke website waarop de vacature is gepubliceerd. De sollicitatieprocedure moet dus worden uitgevoerd op de website in kwestie volgens de instructies van de website en kan per website verschillen.

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden? Schrijf ons dan!

Selecteer je vraag tussen de opties in de vervolgkeuzelijst onderaan. Wij geven je graag het correcte antwoord.